Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 kg suc de rosii
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 cana cu apa
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Taiem pulpele de pui,le spalam si le uscam cu un prosop absorbant.Le condimentam cu sare si piper.Cartofii se curata si se taie in patru pe lungime.Intr-o tava mai inalta punem uleiul,pulpele de pui,cartofii si apa.Presaram cimbru si piper,apoi acoperim vasul si il dam la cuptor la foc potrivit,pana cand pulpele si cartofii se fragezesc.Punem apoi sucul de rosii si lasam pana cand acesta capata consistenta dorita.Aproape de sfarsitul prepararii punem deasupra usturoiul taiat feliute si mai lasam circa 5 minute la cuptor.Servim alaturi de gogosari murati,castraveti murati,etc.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...