Pui A la Marengo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (sau doar copanele, ciocanele)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • oua - cate unul de persoana
  • Cateva felii de paine (nu proaspata)
  • O mana de faina
  • Sare
  • piper
  • zahar
  • Unt - cam o lingurita
  • Ulei - 1-2 linguri
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Transam puiul in bucati clasice; saram usor si-l lasam in pace o vreme. Vreme in care curatim: ceapa, usturoiul, decojim rosiile (1-2 min. in apa clocotita, crestate in cruce la varf, vor face f. simpla decojirea)

Tocam maruntel ceapa, felioare usturoiul, cubulete rosiile, apoi purcedem: Incingem uleiul, trecem prin faina bucatile de pui si le aurim bine pe ambele parti, la foc viu; cand sunt frumos bronzate, le scoatem pe o farfurie de rezerva.

Daca uleiul este in exces, mai scurgem din el (nu-l aruncam) si punem ceapa la calit in restul de ulei, in aceiasi tigaie (maricica - acolo se va prepara intreaga mancare), apoi usturoiul si imediat (inainte de-a deveni usturoiul amar din cauza de prea prajit) cubuletele de rosii. Saram, piperam, stingem cu un pahar de vin alb.

Cand alcoolul din vin se va fi evaporat, adaugam uleiul scurs ceva mai devreme, bucatile de pui, o lingurita de zahar si fierbem sub capac 7-10 min.

Nu pierdem timpul si taiem feliile de paine cubulete, incingem alta tigaie unde facem atatea oua ochiuri cate persoane vor fi servite si, la crutoane aveti duoa posibilitati: ori le faceti in mod traditional ori lasati loc pt cubuletele de paine sa se prajeasca alturi de oua.

Ne mutam atentia inspre pui, scoatem capacul, topim in sos lingurita de unt si stingem focurile, toate (sperand ca am reusit sa ne sincronizam cele doua preparate cu doar cele doua maini pe care le avem...)


In frumoasa farfurie pe care dorim s-o etalam la masa punem la loc de cinste puiul, invesmantat in sosul bogat, un ochi de ou pe al carui galbenus rasnim piper multicolor si facem o coronita din crutoane rumene.

Nu stiu unde sa postez poza/poze (nou-nouta sunt aici la voi. . . )

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "Albinita"

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

Prajitura "Albinita"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj