Piftie sau Racituri

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 picioruse de porc
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 capatani de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • foi de dafin

Mod de preparare

Punem la fiert piciorusele de porc si ciolanul, iar cand incepe sa fiarba, luam spuma care se formeaza deasupra si schimbam apa (apa in oala, trebuie sa fie atat cat sa acopere totul).
Asezam din nou carnea in oala cu apa rece, iar cand a inceput sa fiarba, daca s-a mai format deasupra putina spuma, o luam usor cu o paleta, apoi punem si legumele taiate bucati mari sau lasate intregi si condimentam cu piperul boabe, sare si 2 foi de dafin. Lasam oala la foc mic, timp de cca. 5 ore pana ce carnea se desprinde foarte usor de os.
Dupa ce a fiert, scoatem carnea intr-un bol, o separam de oase si o asezam in boluri sau in tavite mai mici. Apa ramasa in oala o potrivim de sare si adaugam usturoiul pisat. Amestecam bine totul, apoi strecuram apa si o turnam peste carne. Lasam sa se raceasca bine, pana se intareste si o bagam la frigider.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.