Piept de curcan in stil spaniol

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 100 de grame merisoare uscate
  • 50 de grame fistic decojit
  • Sare
  • piper
  • Ulei
  • 250 ml vin roșu dulce
  • 250 ml apă plus extra
  • Amidon
  • 2 cepe roșii medii
  • 3 mandarine
  • 1 rodie

Mod de preparare

Pieptul de curcan se bate puțin, se uniformizeaza, se asezoneaza pe ambele părți.
Morcovii se curăță, se taie bastonase, ceapa se decojeste, se feliaza julien.
Într-o tigaie nonaderenta,se încinge puțin ulei, se caleste ceapa 15 minute, se adaugă morcovii, se mai lasă 15 minute, se asezoneaza și se adaugă fisticul și merisoarele.
Cuptorul se încinge la 200 de grade Celsius.
Între timp, se așază umplutura pe pieptul de curcan, ce rămâne se va pune lângă acesta, se leagă rulada cu sfoară alimentara și se unge bine cu ulei.
Rulada se pune într-o tavă, lângă ea așezăm restul de umplutura, vinul și apa.
Se coace o oră, ungandu-se cu sosul din tavă din când în când.
Când e gata, sosul lăsat se strecoară, i se mai adaugă puțină apă și se îngroașă cu puțin amidon diluat, se asezoneaza.
Se portioneaza și se servește cu bucăți de mandarine și samburi de rodii proaspete, restul de umplutura și sosul rezultat.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj