Parjoale din carne de oaie cu sos de rosii

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg carne de oaie tocata
  • 6 cepe mici
  • 1 gogosar rosu si mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • 2 oua
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 50 ml ulei
  • 500 gr rosii
  • 1 lingura mare bulion
  • 1 gogosar mare rosu
  • 4 cepe micute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare


Peste carnea tocata se pun ierburile aromate, sare, oua, faina de grau, gogosarul, ceapa si usturoiul mixate, dar nu facute praf, sa fie asa mai marisoare, se omogenizeaza; se formeaza parjoale mici in podul palmei si se pun la copt in tava de la cuptor, dupa ce s-a pus hartie de copt in tava. Se coc la foc potrivit pe o singura parte.
Mod de preparare pentru sos:
Se curata ceapa, se toaca si se prajeste cu putin ulei, trebuie sa devina translucida pentru un gust cat mai aromat, se adauga rosiile si gogosarul mixat bine, rozmarin, sare si se fierbe la foc potrivit. Cand sosul este gata, se pun parjoalele peste sos, se mai adauga o lingura de bulion si se mai lasa la fiert pret de circa cinci minute, apoi se opreste focul.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti