Peste carnea tocata se pun ierburile aromate, sare, oua, faina de grau, gogosarul, ceapa si usturoiul mixate, dar nu facute praf, sa fie asa mai marisoare, se omogenizeaza; se formeaza parjoale mici in podul palmei si se pun la copt in tava de la cuptor, dupa ce s-a pus hartie de copt in tava. Se coc la foc potrivit pe o singura parte.
Mod de preparare pentru sos:
Se curata ceapa, se toaca si se prajeste cu putin ulei, trebuie sa devina translucida pentru un gust cat mai aromat, se adauga rosiile si gogosarul mixat bine, rozmarin, sare si se fierbe la foc potrivit. Cand sosul este gata, se pun parjoalele peste sos, se mai adauga o lingura de bulion si se mai lasa la fiert pret de circa cinci minute, apoi se opreste focul.
Sa aveti pofta, dragilor!
M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj