Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca putin, apoi se scot pe o farfurie.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul ramas din wok, presarand sare si piper macinat peste ea. Dupa aceea se adauga sucul de rosii, 250 ml apa si o lingurita cu varf de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga pulpele. Se lasa sa fiarba la foc mic si se mai adauga apa daca este necesar.
Intre timp, se pregatesc galustele.
Se pune o oala la foc cu 2 l apa si o lingurita de sare.
Intr-un craticior se pun 50 ml apa la foc cu doua linguri si jumatate de ulei.
Se cerne si se cantareste faina (40 g).
Cand apa din craticior da in clocote se adauga faina si se mesteca energic cu un tel. Se adauga oul si se amesteca totul cu o lingurita pana cand se obtine un aluat moale.
Cand apa din oala da in clocote, se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in oala. Se lasa galustele sa fiarba timp de 10 minute pana cand se umfla. Se scot apoi cu o lingura si se pun in wok-ul cu carne si sos. Se mai fierb 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul (spalat si tocat).
Papricasul de pui cu galuste de faina se serveste cu mamaliga calda.
"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti...
Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumatEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj