Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul.
Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul, ceapa si usturoiul, apoi carnea, toate legumele si la sfarsit, varza. Se asezoneaza cu sos de soia, ghimbir, sos de stridii si piper. Daca trebuie, se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, oprim focul, punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga bine si sa se racoreasca.
Taiem foile de orez in 4 patratele si le acoperim cu un prosop umed. Batem albusurile intr-un castron si pregatim un castron cu apa.
Pe un tocator, asezam un patratel de foaie de orez, trecut rapid prin castronul cu apa, ungem marginile cu albus, punem la marginea de jos o lingurita de umplutura si rulam coltul foii de orez, astfel incat sa acopere bine compozitia. Aducem si lateralele spre interior, astfel incat sa avem un plic si continuam sa rulam, avand grija sa inchidem foarte bine “plicul, ungand cu albus.
Asezam pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.
Servim cu sos de soia si sos dulce-acrisor.
Pofta buna!
O prajitura versatila care poate sa fie asamblata in forma de cupola sau tort clasic.
Prajitura cu zmeura si mousse caramel• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.