Mancare de Praz cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 2 cepe potrivite
  • 400 gr pulpa vitel
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • delikat

Mod de preparare

Se spala prazul si se taie in bucati de 1 cm – 1, 5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute.

Intre timp se toaca ceapa solzisori si se caleste impreuna cu delikatul si carnea portionata pana ce ceapa devine sticloasa. Punem un pahar cu apa si se lasa sa fiarba carnea inabusit la foc potrivit.

Se adauga si pasta de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Adaugam prazul si mai punem apa cat sa il acopere cca 2 degete.

Lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade cele 2 degete de apa. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.

Pofta buna!
Se serveste calda ornata cu putin patrunjel.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci