Lasagna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g ceapa
  • 200 g morcov
  • 150 g telina (radacina)
  • 500 g rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • 050 g unt
  • 250ml lapte
  • 100 g faina
  • 005 g nucsoara
  • 300 g mozzarela
  • 100 g parmezan
  • 1 pachet foi lasagna

Mod de preparare

Se toaca la robot: ceapa ,morcovi, telina, se calesc in 100 ml ulei de masline, se adauga carne tocata de vita, apoi cind s-a fiert putin carnea se adauga sos de rosii si se lasa sa scada pina devine o compozitie ca la musaca.

Se pregateste un bechamel:
se pune untul intr-o craticiora la foc mic pina se topeste,se adauga faina ,se amesteca bine cu un tel,se pune laptele caldut si se mesteca continuu sa nu se formeze cocoloase.

Se pune un strat subtire de sos de carne intr-o tava de cuptor, se aseaza foile de lasagna (fierte in prealabil),un alt strat de carne, putin bechamel, mozzarela si putin parmezan.

Se continua pana se ajunge la marginea tavii.Se inchinge cuptorul la 250 grade C. Se coace aproximativ 20-25 min, pana se rumeneste.

VA MULTUMESC SI POFTA BUNA !!!!!!
Se serveste calda cu parmezan deasupra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.