Iepure A la Liguria

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 iepure de 1 kg
  • -300ml vin rosu
  • -100g masline taggiasche
  • -2 linguri pinoli
  • -2 foi de dafin
  • -1 lingura de cimbrisor proaspat/uscat
  • -1 ceapa mare
  • -4 catei de usturoi
  • -supa de pui/legume cat e nevoie
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -cateva ace de rozmarin

Mod de preparare

Iepurele se taie bucati si se lasa in apa, iar inainte de a curata ceapa si usturoiul, bucatile de iepure se scot din apa, se sterg cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

Separat se pune intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun bucatile de iepure, ceapa si usturoiul.

Se lasa la prajit cateva momente carnea cu ceapa si usturoiul apoi se pun vinul rosu, cimbrisorul, putina sare, piper si foile de dafin rupte.

Dupa ce a scazut vinul, se adauga supa de pui/legume putin cate putin, pana cand carnea e moale. Cand se adauga pentru ultima data supa se pun si acele de rozmarin, pinoli si maslinele.

Se mai lasa pe foc cateva momente pana scade supa, apoi se opreste focul si se lasa la racit. Cand e calduta se poate servi.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa