Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru friptura în foi de varză :
  • 6 bucăți ceafă de porc fără os
  • Câțiva căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • Foi de dafin
  • Cimbru și marar uscat
  • Ulei
  • Apă
  • Sare, piper
  • Mix de condimente pentru carne
  • 200 de ml vin alb sec
  • Suc de roșii
  • 1 varză murata
  • Câteva felii de jambon afumat
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mov
  • Unt
  • ulei
  • Sare
  • piper
  • Rozmarin uscat
  • Parmezan ras
  • Sare, piper
  • Sare, piper

Mod de preparare

Mai întâi pregătim carnea. O condimentam, o asezam într-o tavă cu 100 ml vin, 100 ml apă, ceapa tăiată solzisori, usturoiul decojit , feliat, cimbru uscat, foi de dafin, ulei , asezonam.
O acoperim și o lasam la cuptor 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, pregătim foile de varza.
Carnea, odată gatita, o feliem în două pe lungime sau pe lățime, o împachetam în foi de varză murata.
Pachetelele cu carne le așezăm într-o oală potrivită unsa cu ulei, turnam peste ea compoziția în care a fiert, înca 100 ml de vin, puțin suc de roșii, punem felii de jambon și marar uscat, cimbru uscat, apoi coacem compoziția la cuptor, la 190 de grade Celsius, o oră și 20 de minute.
Se poate servi simplu, cu puțină smantana sau cu garnitura de cartofi.
Cartofii mov i-am fiert în coajă, cca. 20 de minute, i-am decojit, apoi i-am strivit manual și i-am călit în unt, am asezonat și am ras parmezan la servire.
A fost o mâncare foarte bună, rețetele sunt proprii!
Poftă bună!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...