Ficatei in Sos de Rosii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg ficatei de pasare;
  • - 1 lingura de zahar brun;
  • - 5 linguri suc de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 1 fir de cimbru (proaspat, uscat) ;
  • - ulei pentru prajit;
  • - 50 g de unt;
  • - verdeata (optional) ;
  • - lapte

Mod de preparare

O reteta care imi place mult pentru ca se pregateste rapid si e acceptata si de fetitele mele!

Ingrediente:

- 1 kg. ficatei de pasare;
- 1 lingura de zahar brun;
- 5 linguri suc de rosii;
- sare;
- piper;
- 1 fir de cimbru (proaspat, uscat);
- ulei pentru prajit;
- 50 gr. de unt;
- verdeata (optional);
- lapte.

Ficateii se spala foarte bine in mai multe ape, se curata de pielite si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa ii punem intr-o olita si ii acoperim cu lapte unde ii lasam sa stea cel putin 30 de minute. Laptele va reduce gustul amarui al ficateilor.

Intr-o tigaie larga (cu capac) punem la topit untul peste care adaugam rapid cateva linguri de ulei (aveti grija ca untul sa nu se arda, altfel va gust neplacut ficateilor).

Adaugam ficateii (scursi de lapte) si ii lasam sa se perpeleasca pe toate partile, 5-6 minute.

Acoperim cu capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10 de minute, intorcandu-i bland de cateva ori pe toate partile. Pentru a preveni uscarea lor picuram cateva linguri de apa calda in tigaie.

Intr-o canita diluam sucul de rosii cu o lingura de apa calda, adaugam piperul si zaharul. Amestecam si turnam compozitia peste ficatei.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu cca 15 minute, amestecand usor (sau scuturand tigaia) de cateva ori.

Adaugam sare dupa gust.

Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

Daca doriti un sos picant adaugati 1/4 lingurita boia picanta, pasta harissa sau praf chili (fulgi de ardei iute).

Pofta buna!
Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...

Prajitura cu malai si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj