Ficatei de Pasare Sote

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de ficatei curatati de pielite;
  • - 10 cepe maruntele curatate, spalate si taiate solzisor;
  • - 100 ml ulei;
  • - 1 bucatica de unt (20-30 gr);
  • - 200 ml vin alb sec;
  • - 100 ml suc de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Bun gasit!

Astazi am pregatit una din retetele care se fac simplu si rapid. Este o reteta destul de veche pe care cu siguranta multi o stiti din copilarie sau chiar din restaurante.

Intr-o cratita punem untul la topit (atentie, se arde repede), turnam si uleiul si cand amestecul este incins punem ceapa. Cand ceapa este usor caramelizata punem ficateii. Acoperim cu capacul si lasam sa se inabuse 15-20 minute amestecand din cand in cand, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand sosul incepe sa scada punem vinul, lasam 5-6 minute pe foc iute sa se evapore alcoolul; adaugam sucul de rosii, potrivim gustul cu sare si piper. Punem si patrunjelul taiat si mai lasam maxim 5 minute. Incercati sa nu prajiti ficateii prea mult ca nu vor mai fi la fel de buni si fragezi. In sectiune, ficatelul trebuie sa fie usor roziu.
Se servesc cu mamaliguta, garnitura de cartofi sau de orez.

Sucul de rosii poate fi inlocuit cu rosii proaspete care au fost in prealabil curatate de pielite si seminte sau cu pasta de tomate.

Va doresc pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.