Ficat de vitel la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat de vita
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute
  • 3 ardei gogosari
  • 300 g visine
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 100 g unt

Mod de preparare

Ficatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite.
Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Scoatem ficatul din lapte, il clatim si asezam in tava.
Curatam legumele, le spalam si le taiem feliii, adaugam peste ficat.
Amestecam vinul cu condimentele si turnam in tava. Adaugam visinile, untul taiat felii, 1 cana de apa si acoperim tava cu folie de aluminiu.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 40-50 min, cu 10 min inainte de a scoate tava din cuptor, indepartam folia.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a...

Desert rulada Napoleon
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.