Evantai de porc pe pat de legume

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 file muschi de porc circa 1 kg
  • - 100 gr bacon afumat
  • - 2 ardei capia
  • - 75 gr kascaval
  • - 1 lingurita boia afumata;
  • - 1lingurita pudra de usturoi
  • - 1 lingurita sare
  • - ½ lingurita piper
  • - ½ lingurita fulgi chilli
  • - 1 lingurita cimbru uscat
  • - 1 lingurita magiran uscat
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml vin alb
  • - 3 cartofi mari
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cepe rosii

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie sferturi. Se amesteca condimentele intr-un bol, oprind o parte pentru amestecul de legume.
Se cresteaza musciul de porc, sub forma unui evantai si se freaca bine cu amestecul de condimente.
Se impaneaza muschiul cu felii de ardei capia, cascaval si bacon, apoi se pune in hartia de copt si se stropeste cu ulei de masline si vin alb, apoi se acopera cu hartia de copt..
Se amesteca legumele cu amestecul de condimente si se stropesc cu putin ulei de masline si se asaza in tava de copt, impreuna cu muchiul de porc.
Se da la cuptor tava circa 30 min, dupa care se scoate muschiul de porc din hartia de copt si se pune deasupra legumelor impreuna cu sosul rezultat si se mai da la cuptor circa 20 de minute pentru o crusta frumoasa.
Pofta buna !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Sunt delicioase, si se topesc imediat:))

Copanele de pui cu ciuperci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj