Costite de Miel in Crusta de Fistic si Pireu de Anghinare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru patru persoane:
  • - 8 costite de miel
  • - 100 grame de fistic decojit
  • - 15 g pecorino romano
  • - pesmet
  • - sare
  • - 2-3 linguri de mustar pe care eu le-am amestecat cu un strop de tabasco, un strop de salsa worchester
  • - 2 anghinare
  • - 1 cartof
  • - putin unt
  • - lapte
  • - 1 lingura de smantana sau branza de tip philadelphia
  • - ulei de masline extravirgin
  • - rozmarin proaspat

Mod de preparare

Am tras la tigaie pentru 2 minute anghinarele pe care intai le-am curatat eliminandu-le frunzele mai tari, varfurile petalelor si puful interior si le-am taiat felii pe care le-am pus in apa cu lamaie. Am adugat la anghinare un cartof curatat, spalat si taiat cubulete.

Am tras totul la tigaie, am sarat si am acoperit cu cupac. Dupa alte 2 minute am adaugat 2 polonice de apa calda (daca aveti supa de legume facuta de voi, in casa puteti adauga supa in loc de apa) si am last pe foc mic. Intre timp am curatat carnea de miel si am taiat costitele de care aveam nevoie.

Le-am sarat usor si le-am tras la tigaie cu un fir de ulei si o ramura de rozmarin cate 3-4 minute pe parte, depinde si de marimea costitelor.

Le-am uns apoi cu mustarul pregatit asa cum v-am scris in ingrediente. Am tocat marunt cu un mixer fisticul si l-am amestecat cu pesmet si cu pecorino ras marunt.

Am trecut costicinele prin aceasta panature si le-am pus intr-o tipsie pe care am dat-o la cuptor la 180 grade, preincalzit pentru 4-5 minute.

Cand mi-a scazut apa de pe anghinare le-am pus impreuna cu cartoful intr-un pahar pentru mixat. Am adaugat putin unt, putin lapte si putina branza proaspata (eu robiola de data aceasta) si am frulat bine totul cu un mixer vertical, obtinand un pireu.

Am servit costitele pe un pat de pireu de anghinare.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti