Se taie carnea de porc in bucati mici, se clateste si se pune intr-un vas de tuci, se adauga putin ulei, putina sare, piper, condimente, ierburi aromate; se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana se prajeste si devine aurie, dupa care se opreste focul.
Se pun crupele intr-un vas mai inalt, se lasa sa curga apa peste ele, se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa (surplusul de la crupe), care va curge in chiuveta, se clatesc pana raman curate fara impuritati, apoi se aduga peste jumari. Se mai adauga orezul, sare dupa gust, putin piper, condimente si ierburi aromate, se omogenizeaza bine si se umplu chistile, cam 60% din capacitatea lor, in rest se adauga apa, se unesc la capete si se leaga cu ata, se pun la fiert in apa, la foc mic, cu capac peste ele. Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia. Se fierb pret de o ora, dupa care se transfera in tava de la cuptor si se rumenesc pe ambele parti. Sa aveti pofta, dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate, gata curatate, au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.