Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare; se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si mixeaza pe rand.
Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.
Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesc cu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia gril.
Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica.
Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori. Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.
Sa aveti pofta, dragilor!
Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti