Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • citeva felii de carne
  • 1/2 cutie de pulpa de rosii
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 ceapa verde (numai partea alba taiata felii)
  • 1 pumn de masline negre fara simburi
  • faina
  • sare
  • ulei si putina apa

Mod de preparare

Am trecut carnea prin faina si apoi am prajit-o la foc mare pe ambele parti.

Am adaugat in tigaia cu carnea pulpa de rosii, ceapa, putina sare, maslinele, apa cu lingura daca este nevoie si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic in tigaia acoperita cu capac pina cind carnea este gata (intra furculita in ea).

Acum adaugati oregano-ul amestecati si apoi pe fiecare felie de carne puneti o felie de brinza. Lasati putin sa se mai raceasca si serviti.
Fettine se traduce cu felii. Carnea poate sa fie de vita ca cea folosita de mine (pentru fetele din Italia fettine de reale bovino, pentru cele din alte tari nu stiu ce fel de carne e asta) sau poate fi felii de piept de pui sau de piept sau pulpa de curcan, felii de porc (cotlet fara os de exemplu). Timpul de preparare difera in functie de felul carnii.


Alla pizzaiola inseamna ca are ca ingrediente obligatoriu: sos de rosii, origan si masline negre.. se serveste daca vrem dar nu-. i obligatoriu cu felii de mozzarella deasupra feliilor de carne calde astfel incind brinza sa se topeasca si sa semene cu cea de pe pizza. Eu am folosit scamorza afumata este tot o brinza obtinuta ca si mozzarella dar e afumata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.