Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • citeva felii de carne
  • 1/2 cutie de pulpa de rosii
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 ceapa verde (numai partea alba taiata felii)
  • 1 pumn de masline negre fara simburi
  • faina
  • sare
  • ulei si putina apa

Mod de preparare

Am trecut carnea prin faina si apoi am prajit-o la foc mare pe ambele parti.

Am adaugat in tigaia cu carnea pulpa de rosii, ceapa, putina sare, maslinele, apa cu lingura daca este nevoie si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic in tigaia acoperita cu capac pina cind carnea este gata (intra furculita in ea).

Acum adaugati oregano-ul amestecati si apoi pe fiecare felie de carne puneti o felie de brinza. Lasati putin sa se mai raceasca si serviti.
Fettine se traduce cu felii. Carnea poate sa fie de vita ca cea folosita de mine (pentru fetele din Italia fettine de reale bovino, pentru cele din alte tari nu stiu ce fel de carne e asta) sau poate fi felii de piept de pui sau de piept sau pulpa de curcan, felii de porc (cotlet fara os de exemplu). Timpul de preparare difera in functie de felul carnii.


Alla pizzaiola inseamna ca are ca ingrediente obligatoriu: sos de rosii, origan si masline negre.. se serveste daca vrem dar nu-. i obligatoriu cu felii de mozzarella deasupra feliilor de carne calde astfel incind brinza sa se topeasca si sa semene cu cea de pe pizza. Eu am folosit scamorza afumata este tot o brinza obtinuta ca si mozzarella dar e afumata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj