Carne cu Sos de Gorgonzola si Dovlecel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 felii de pulpa de curcan taiate foarte subtiri (de macelar) ca pentru snitele
  • 100 gr Gorgonzola (de preferat dulce)
  • 1 dovlecel mai maricel
  • vreo 4 linguri de lapte
  • 1 lingurita de ulei
  • sare

Mod de preparare

Incepem prin a pune Gorgonzola la inmuiat in lapte, intr-un castronel punem brinza sfarimata sau taiata cutitul (dupa plac) si varsam atita lapte cit sa o acopere, dar fara sa o scufundam in lapte. Amestecam putin si lasam caci ea in timp se va inmuia si se va topi putin in lapte. Totul la rece, nu puneti pe foc sau la alta sursa de caldura.

Intr-o tigaie (care nu se lipeste) punem uleiul si cind e tigaia incalzita adaugam feliile de carne. In functie de soiul carnii si de modul in care e taiata (mai groasa sau mai subtire) timpul de coacere / frigere va fi mai lung sau mai scurt. Prajim carnea pe ambele parti.

In acest timp spalam dovlecelul, ii taiem capete si il radem pe razatoarea cea mare. Presaram putina (doar un praf) sare si il lasam asa pina cind e gata carnea.

Scoatem carnea prajita pe ambele parti din tigaie si o punem intr-o tava in cuptorul incalzit bine (si tava sa fie calda) dar stingem focul in cuptor cind introducem carnea o tinem la loc caldut nu o coacem.

In tigaia in care am prajit carnea punem dovlecelul ras (si scurs in pumn de apa pe care o lasa din cauza sarii). Il calim usor pina cind se inmoaie si tot lichidul s-a evaporat.

Acum adaugam Gorgonzola cu tot cu lapte peste dovlecel in tigaie si amestecam bine, vom obtine un sos cremos.

Tragem tigaia de pe foc si varsam sosul peste feliile de carne caldute.

Servim imediat.
Eu am folosit felii de pulpa de curcan, merge foarte bine si cu alt fel de carne: piept de pui, piept de curcan, pulpa dezosata de pui (evident batuta bine ca sa fie cit mai subtire), cotlet cu os sau si mai bine fara os, muschi de porc, felii subtiri de carne de vitel etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu cartofi noi

Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita. Reteta video pas cu pas o gasesti...

Chiftele cu cartofi noi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj