Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighenas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei de usturoi.
Aceasta se face astfel: se ia putina supa de carne, din zeama in care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in acest scop, putina supa. Se piseaza o capatana de usturoi, se pune intr-un vas, impreuna cu supa fierbinte. Aceasta zeama strecurata, se pune putin cate putin in carne, care se framanta cu mainile ca un aluat.
Se spala bine matele, se rad pe dos, se spala din nou bine si se lasa sa stea in apa rece. Se pregateste masina de tocat; se scot cutitul si sita, se pune tubul de umplut carnati, se trage matul, incretindu-l, adica strangandu-l tot pe tub. Se pune carne in masina.
Cu mana stanga se tine matul de la capat. Se invarte manivela si carnatul incepe sa se umple. Dupa cativa centimetri nu este nevoie sa mai fie tinut. Se rasuceste, adica se intrerupe carnatul si apoi se continua. Astfel se da carnatului lungimea dorita. Se face de obicei cam de 15 cm.
Cand carnatii sunt gata, se pun afara, pe o bara de lemn, sa se zvante.
Se servesc proaspeti, fripti in tigaie, sau se pun la afumat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.