Burger cu Chifla de Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate face cu pui sau carne de vita
  • Pentru 4 portii:
  • 400 g pulpa de manzat sau 1 piept de pui dezosat (intreg)
  • 8 cartofi
  • 4 felii de gouda sau cheddar
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • rucolla sau salata verde
  • 5 linguri ulei masline
  • Sare si piper
  • 3 linguri patrunjel
  • 1/2 lingurita salvie uscata (optional)
  • 1/2 lingurita oregano uscat (optional)
  • 3 catei de usturoi
  • 4 chifle
  • ketchup (optional)

Mod de preparare

Reteta de chifle o gasiti aici.

Daca faceti cu carne de vita tocati aceasta foarte marunt intr-un blender sau robot de bucatarie si formati 4 bucati a cate 100 g fiecare in forma de burger. Pentru piept de pui taiati-l in 4 parti egale si bateti-l putin pana cand ajunge de o grosime egala.

Curatati cartofii si taiati-i bucati groase dupa cum doriti. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert si adaugati cartofii. In blender puneti patrunjel, salvie, oregano, usturoi, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline.

Mixati pana cand devine o pasta. Fierbeti cartofii aproximativ 10 minute depinde cat de grosi sunt, apoi ii stoarceti (acestia trebuie sa isi mentina foarte bine forma). Intr-un bol turnati pasta cu patrunjel si amestecati dupa care transferati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti iar intr-o tigaie incalziti cu o lingura de ulei de masline, puneti cele 4 bucati de vita sau pui si prajiti la foc mare aproximativ 2 min pe fiecare parte. Luati apoi de pe foc.

Cand cartofii au stat 15-20 min la cuptor adaugati deasupra carnea si mai lasati inca 15 minute. Cepele taiati-le pestisor si intr-o tigaie pe foc mediu caliti in unt pana cand sunt moi si au culoare auriu deschis.
Taiati chiflele in jumatate si puneti pe fiecare ketchup, 1/4 ceapa calita, o bucata de carne, branza si putina rucolla sau salata. Serviti cu cartofi.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)