Burger cu Chifla de Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate face cu pui sau carne de vita
  • Pentru 4 portii:
  • 400 g pulpa de manzat sau 1 piept de pui dezosat (intreg)
  • 8 cartofi
  • 4 felii de gouda sau cheddar
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • rucolla sau salata verde
  • 5 linguri ulei masline
  • Sare si piper
  • 3 linguri patrunjel
  • 1/2 lingurita salvie uscata (optional)
  • 1/2 lingurita oregano uscat (optional)
  • 3 catei de usturoi
  • 4 chifle
  • ketchup (optional)

Mod de preparare

Reteta de chifle o gasiti aici.

Daca faceti cu carne de vita tocati aceasta foarte marunt intr-un blender sau robot de bucatarie si formati 4 bucati a cate 100 g fiecare in forma de burger. Pentru piept de pui taiati-l in 4 parti egale si bateti-l putin pana cand ajunge de o grosime egala.

Curatati cartofii si taiati-i bucati groase dupa cum doriti. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert si adaugati cartofii. In blender puneti patrunjel, salvie, oregano, usturoi, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline.

Mixati pana cand devine o pasta. Fierbeti cartofii aproximativ 10 minute depinde cat de grosi sunt, apoi ii stoarceti (acestia trebuie sa isi mentina foarte bine forma). Intr-un bol turnati pasta cu patrunjel si amestecati dupa care transferati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti iar intr-o tigaie incalziti cu o lingura de ulei de masline, puneti cele 4 bucati de vita sau pui si prajiti la foc mare aproximativ 2 min pe fiecare parte. Luati apoi de pe foc.

Cand cartofii au stat 15-20 min la cuptor adaugati deasupra carnea si mai lasati inca 15 minute. Cepele taiati-le pestisor si intr-o tigaie pe foc mediu caliti in unt pana cand sunt moi si au culoare auriu deschis.
Taiati chiflele in jumatate si puneti pe fiecare ketchup, 1/4 ceapa calita, o bucata de carne, branza si putina rucolla sau salata. Serviti cu cartofi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.