Burger cu Chifla de Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate face cu pui sau carne de vita
  • Pentru 4 portii:
  • 400 g pulpa de manzat sau 1 piept de pui dezosat (intreg)
  • 8 cartofi
  • 4 felii de gouda sau cheddar
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • rucolla sau salata verde
  • 5 linguri ulei masline
  • Sare si piper
  • 3 linguri patrunjel
  • 1/2 lingurita salvie uscata (optional)
  • 1/2 lingurita oregano uscat (optional)
  • 3 catei de usturoi
  • 4 chifle
  • ketchup (optional)

Mod de preparare

Reteta de chifle o gasiti aici.

Daca faceti cu carne de vita tocati aceasta foarte marunt intr-un blender sau robot de bucatarie si formati 4 bucati a cate 100 g fiecare in forma de burger. Pentru piept de pui taiati-l in 4 parti egale si bateti-l putin pana cand ajunge de o grosime egala.

Curatati cartofii si taiati-i bucati groase dupa cum doriti. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert si adaugati cartofii. In blender puneti patrunjel, salvie, oregano, usturoi, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline.

Mixati pana cand devine o pasta. Fierbeti cartofii aproximativ 10 minute depinde cat de grosi sunt, apoi ii stoarceti (acestia trebuie sa isi mentina foarte bine forma). Intr-un bol turnati pasta cu patrunjel si amestecati dupa care transferati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti iar intr-o tigaie incalziti cu o lingura de ulei de masline, puneti cele 4 bucati de vita sau pui si prajiti la foc mare aproximativ 2 min pe fiecare parte. Luati apoi de pe foc.

Cand cartofii au stat 15-20 min la cuptor adaugati deasupra carnea si mai lasati inca 15 minute. Cepele taiati-le pestisor si intr-o tigaie pe foc mediu caliti in unt pana cand sunt moi si au culoare auriu deschis.
Taiati chiflele in jumatate si puneti pe fiecare ketchup, 1/4 ceapa calita, o bucata de carne, branza si putina rucolla sau salata. Serviti cu cartofi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele...

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.