Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 pachet de foi de lasagna (aproximativ 250g)
  • • 500 gr carne tocata (de vaca sau de porc)
  • • 1 ceapa mare, tocata
  • • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • • 800 gr sos de rosii
  • • 2 linguri de pasta de rosii
  • • 1 lingurita de oregano uscat
  • • 1 lingurita de busuioc uscat
  • • 1 lingurita de sare
  • • ½ lingurita de piper negru macinat
  • • 250 gr mozzarella rasa
  • • 100 gr parmezan ras
  • Pentru sosul bechamel:
  • • 50 gr unt
  • • 50 gr faina
  • • 500 ml lapte
  • • Sare si piper dupa gust
  • • O priza de nucsoara

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare, caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin moi. Adauagati carnea tocata si gatiti pana cand se rumeneste.

Adaugati sosul de rosii, pasta de rosii, oregano, busuioc, sare și piper. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.

Intr-o alta tigaie, pregatiti sosul bechamel topind untul pe foc mediu. Adaugati faina si amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena. Treptat, adaugati laptele, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.

Preincalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tava de copt, asezati un strat subtire de sos bechamel, apoi asezati foi de lasagna. Adaugati un strat de sos de carne, apoi sos bechamel si amestecul de branza (mozzarella si parmezan). Repetati straturile pana cand folositi toate ingredientele, asigurandu-va ca ultimul strat este de foi de lasagna acoperite cu sos bechamel și branza.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute. Dupa acest timp, inlaturati folia si mai lasati la cuptor inca 10-15 minute sau pana cand lasagna este frumos rumenita si crocanta deasupra.

Lasati lasagna sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a taia si a servi.
Dacac v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: paste Bolognese - imbietoare si delicioase, spaghetti cu bacon si sos de smantana sau paste cu vinete
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.