Inghetata cu cocos

Descopera o reteta simpla si delicioasa de inghetata cu cocos, perfecta pentru zilele calduroase de vara. Cu doar cateva ingrediente vei obtine o inghetata cremoasa si racoritoare, plina de arome exotice.

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Amesteca bine laptele de cocos inainte de a-l folosi, deoarece poate avea tendinta sa se separe. Intr-un bol mare, combina laptele de cocos, smantana pentru frisca, zaharul si esenta de vanilie. Amesteca bine cu un tel pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga fulgii de cocos in amestec si amesteca bine pentru a-i distribui uniform. Pune amestecul in frigider pentru cel putin 2 ore, pentru a se raci complet. Daca ai o masina de inghetata, toarna amestecul racit in aceasta si urmeaza instructiunile producatorului pentru a face inghetata. Daca nu ai o masina de inghetata, toarna amestecul intr-un recipient mare si pune-l in congelator. Amesteca la fiecare 30 de minute pentru a sparge cristalele de gheata, timp de aproximativ 3-4 ore sau pana cand inghetata este inghetata complet. Dupa ce inghetata este complet inghetata, o poti servi in cupe sau cornete. Optional, poti decora cu fulgi de cocos suplimentari sau sirop de ciocolata.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...