Spanac II

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spanac (500 g) o ceapa medie sau mare
  • usturoi (unul sau doi catei) lamaie
  • pasta de rosii/bulion
  • sare

Mod de preparare

Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece.
Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot, se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine.
Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute.
Se serveste simplu cu felii de lamaie sau ca garnitura la carne de pui sau de porc.
Se serveste, de asemenea, si cu oua ochiuri.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta impletita cu carnati

Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

Placinta impletita cu carnati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj