Samfaina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 ardei rosii
  • -2 ardei verzi sau 1 verde si 1 galben
  • -400 ml sos tomat sau rosii proaspete
  • -ulei de masline
  • -2 vinete
  • -2 dovlecei
  • -ceapa
  • -usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -zahar

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt ceapa, ardeii si usturoiul. Dupa care se pun toate la calit, in ulei de masline.

Apoi se spala si se taie marunt, vinetele. Dupa ce ceapa, usturoiul si ardeii s-au calit putin impreuna, se adauga vinetele si se mai lasa la calit putin. Se spala si se taie marunt si dovleceii, dupa care se pun peste cele de sus.

Se lasa la calit o idee, dupa care se adauga sosul tomat, sare, piper si zahar, toate dupa gust. Dupa se pune capacul pe tigaie si se lasa totul la fiert in sosul tomat, pana cand sosul scade consistent, iar legumele sunt moi.

Pofta buna!
Se poate servi cu carne sau simplu.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...