Roasted Vegetables With Herbs (Zarzavaturi Coapte)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi marime medie
  • 1-2 cartofi dulci (Yams)
  • 3-4 morcovi mjlocii
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 1 radacina telina (potrivit de mare)
  • 5-6 cepe salote (daca nu aveti se poate pune ceapa normala 1-2 bucati mici)
  • ulei pentru stropit
  • sare si piper dupa gust
  • rosmarin proaspat (se poate inlocui cu orice fel de ierburi aromate de care va plac)

Mod de preparare

Deci, curatam de coaja si spalam bine legumele si zarzavaturile folosite, le taiem in bucati mai maricele dar incercam sa le avem oarecum egale. Daca morcovul si pastarnacul sant mai mari, despicam in doua apoi taiem pe orizontala fiecare jumatate, in doua.

Cartofii ii taiem in patru iar cartofii dulci (yams) ii feliem la o grosime de 2 -2, 5 cm si taiem apoi in doua. Telina o feliem dupa care taiem si asta in doua. Optional putem folosi si cateva feliute de ardei gras.

Cepele salote se curata si se lasa intregi iar daca se foloseste ceapa normala uscata atunci se lasa intreaga sau se taie in doua dupa preferinte. Pentru ca ceapa folosita de mine a fost mai micuta, am preferat sa o las intreaga.

Se pun toate intr-un vas cu apa si se pun pe flacara. Se lasa la fiert 3-5 minute de cand incepe apa sa fiarba dupa care se scurg. Intr-o tava care merge la cuptor se stropeste ulei (se unge eventual) se aseaza cateva crengute de ierburile dorite (rosmarin in cazul meu) si se rastoarna legumele si zarzavaturile fierte pe un sfert.

Se stropesc din belsug cu uleiul preferat, se sareaza si se pipereaza, se amesteca usor, se presara deasupra cateva crengute de ierburi aromate si se da la cuptorul preancalzit la 425 f (220C) pentru circa 30-35 de minute. Se intorc cu o spatula cam la jumatatea timpului de copt.

Se servesc stropite cu mujdei de usturoi si parmesan (optional) si sant o garnitura ideala langa un peste usor, cum ar fi de exemplu tilapia, facut la gratar in cel mai simplu mod, adica pestele spalat, uscat dat cu sare, piper, marar si putin suc de lamaie, prajit 2 minute pe fiecare parte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa