Risotto cu spanac si dovlecei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Orez Arborio – 1 cana
  • Stock de legume – 2 cani si ½
  • Frunze de spanac – cca 10-15 frunze
  • Dovlecei – 3 buc (mai mici)
  • Parmezan – 75 g
  • Cimbru – ¼ lingurita
  • Vin alb – 50 ml
  • Unt – 25 g
  • Ulei de masline calitativ – 2 linguri
  • Ceapa salota – 2 buc
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalati orezul arborio cu jumatate de pumn de sare, in 3 transe de apa;
Lasati-l la scurs;
Taiati salota cubulete si sotati-o in unt si ulei de masline, impreuna cu orezul, la foc potrivit;
Cand atat orezul cat si salota au devenit translucide, stingeti cu vinul alb si lasati sa se reduca;
Adaugati stock-ul de legume treptat, amestecand usor, fara sa spargeti boabele de orez;
Scoateti miezul dovleceilor (acolo se retine foarte multa apa) si taiati-i cuburi;
Dupa cca 10 min, adaugati dovleceii si condimentati cu sare, piper si cimbru;
Adaugati mai apoi si frunzele de spanac pe care le rupeti in prealabil daca sunt prea mari;
Dati focul mai mic si puneti capacul, amestecand usor la cateva minute;
Cand orezul este usor aldente opriti focul si radeti parmezan pe deasupra;
Serviti cat este cald;
Pofta buna !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...