Risotto cu Sofran

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se las ala prajit. Dupa care se stinge cu putin apa sau supa si se lasa la fiert.

Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot. Cand orezul e apropae facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga si retutl de unt, catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine. In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina. Dupa ce opreste focul, se adauga formaggio.
Se poate servii simplu sau cu o friptura pe langa.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.