Risotto cu Ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200g orez
  • -200ml vin alb sec
  • -200g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 ardei galben
  • -50g + 20g unt
  • -o mana buna de frunze de patrunjel
  • -o mana de frunze de telina
  • -sare
  • -piper
  • -apa pt orez 1300ml + 200ml apa, pt ciuperci
  • -5 linguri formaggio

Mod de preparare

Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca impreuna cu ceapa. Dupa care stingem cu vinul alb si lasam sa fiarba pana scade acesta.

Intre timp, puneti la fiert 1300ml apa, si turnati putin cate putin, peste orez. Eu am inceput cu 200ml de apa, dupa ce aceasta a scazut, iarasi am adaugat 200ml de apa, si tot asa mai departe, pana s-a fiert orezul.

Potriviti cu sare si piper. Lasati pe focul mic, orezul, iar pe alt ochi, puneti o tigaie, cu 20g unt, la topit.

Adaugati, ardeiul taiat marunt. Lasati 2 minute la prajit, dupa care adaugati ciupercile taiate felii subtiri. Dupa care adauagti cei 200ml apa. Taiati marunt frunzele verzi de patrunjel si telina si adaugatile peste ciuperci. Si potrivim de sare si piper.

Dupa ce apa a scazut, aproape in intregime, punem ciupercile peste orez (care este deja fiert). Mai lasam sa fiarba, impreuna, cel mult 10 minute, dupa care stingem focul si punem lingurile de formaggio peste.

Pofta buna!
Se poate servii cu o friptura sau chiar simplu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj