Pilaf de Orez (II)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 10 portii (aprox) :
  • - 3 cepe
  • - 3 morcovi
  • - 1 ardeu gras alb
  • - 1 ardeu gras rosu
  • - 1 kg orez
  • - 100-150 ml de ulei
  • - vegeta de legume
  • - sare
  • - frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se pune ulei intr-o cratita, apoi se toaca ceapa si ardeii marunt, apoi se razaleste morcovul (pe razalitoarea cu ochiuri mari) si se introduc in cratita cu ulei si se calesc.

Dupa ce s-au calit se adauga orezul si se caleste si el putin dupa care se adauga 2 litri de apa (aprox) si se lasa la fiert (intre timp apa scade, dar se mai adauga apa pana se fierbe orezul).

Dupa ce ii aproape fiert orezul se adauga sare si vegeta dupa gust, iar la final se adauga frunze de patrunjel tocat si se opreste focul.
Se serveste de preferinta cald.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.