Orez Gratinat (Reteta Chinezeasca)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -orez fiert, al dente si scurs
  • -cascaval, taiat cubulete
  • -sunca, taiata cubulete
  • -ardei gras, colorat
  • -piper alb
  • -sare
  • -3 oua
  • -1 legatura de ceapa verde
  • -ciuperci feliate, calite
  • -unt

Mod de preparare

Caliti in unt incins sunca taiata cubulete, apoi ardeiul taiat julien sau in bucati mai mici.

Separat, faceti o omleta condimentata cu sare si piper, apoi rupeti-o in bucati mai mari.

Adaugati in vasul cu sunca si ardei, urmat de orezul scurs, ciupercile calite, omogenizati si potriviti dupa gust, cu sare si piper.

La sfarsit, inglobati cubuletele de cascaval, ceapa verde, taiata rondele si lasati pe foc cateva minute, amestecand continuu, sau pana ce cascavalul doar incepe sa se topeasca.

Serviti cat este cald, ca garnitura sau ca mancare de sine statatoare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.