Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 cartoi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 oua
  • ulei cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Eu am vazut ca suntem cam multi cei ce postam si tram pe alte meleaguri decat cele mioritice: clipocit: Si cum eu traiesc in insorita peninsula iberica m-am gandit sa postez o reteta tipica de aici, ce poate intra in categoria asta: d. e banala, dar super delicioasa!

Cartofi, ceapa si oua are mai tot omu in camara. Iata ce au facut spaniolii cu ele: cartoii se taie rondele, patratele cat mai finute, ceapa se toaca si ea la efl mai marunt sau juliene. Se pun la fiert in ulei incins - nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat de masline, floarea soarelui sau rapita merge - amestecand cu grija din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.

Cand s-au fiert, adica s-au facut ca o pasta, se trec intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca nitelus. Separat, intr-un bol mai mare, se bat ouale ca pt orice omleta. Un praf de sare, dar cu grija caci am uitat sa va zic ca trebuie sa puneti si un praf de sare la fiert cartofii! Cand s-au racit cartofii se adaug peste ouale batute si se mai mesteca un pic.

Separat, puneti o tigaie la incins cu un pic de ulei, puteti folosi din uleiul anterior. Tigaia trebuie sa fie cu fundul plat si peretii drepti, iar diametrul ei sa fie potrivit pt o farurie ce o veti olosi drept capac la intors omleta: lol: Puneti amestecul in tigaie, la foc potrivit, puteti amesteca un pic sa se coaguleze ouale, adr cel mai bine e sa miscati un pic tigaia ca oala ed sarmale, sic!

Cand simtiti ca s-a coagulta suficient la undul tigaii si incepe sa se formeze o crusta pe margine, dati tigaia la o parte, puneti farfuria drept capac si cu grija rasturnati! Veti avea partea coapta deasupra, daca vi se pare ca mai trebue ulei mai adaugati un pic, si lasati sa alunece \" roata\" inapoi in tigaie.

Cand s-a copt si cealalta parte, incercati di nou trucul cu farfuria ca sa fiti siguri ca e coapta si nu aveti ou crud in mijloc. Eu o mai pun si la microunde 2 minute cateodata:? Odata gata acuta, asteptati sa se raceasca un pic si o puteti taia ca pe felii de tort si savura! Se poate manca si rece sau incalzita la microunde.

Se poate folosi ca si garnitura pt orice alt platou sau ca atare cu salata, maioneza ed usturoi etc ... e delicioasa!
Am pus complexitate medie pt ca nici macar spaniolilor nu le iese mereu:))
Ca atare, cu saalta, maioneza, maioneza de usturoi, in sandwich cu salata, sau ca si garnitura pt carne! Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.