Nokedli (Galuscute de Faina si Iaurt)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cup (150 gr) faina (aproximativ)
  • 2 oua mari
  • 2-4 linguri cu varf de iaurt
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-un vas se puna apa si sare si se da la foc. Intre timp se pregateste aluatul de nokedli (galuscute)
Ouale se sparg intr-un vas si apoi se bat putin pana se amesteca bine albusul si galbenusul intre ele. Apoi se adauga, intercalat, faina si iaurt, dupa fiecare adaugare amestecandu-se bine.

Cu cat se pune mai mult iaurt si mai multa faina cu atat avem compozitie mai multa si deci, mai multi nokedli. Cantitatea data aici este pentru aproximativ 4-5 portii. Cand s-a format un aluat moale destul de subtire ca sa se poata pune in aparatul de ras mere sau pe razatoarea de mere si apasand usurel cu lingura sa curga direct in apa care fierbe, atunci este gata de fiert.

Aluatul nu trebuie sa curga de la sine, dar nici sa fie gros ca sa stea acolo unde este pus. Deci, daca aveti un aparat de ras mere (vedeti in poza) se poate folosi cu succes, daca nu, atunci se poate folosi procedura si tehnica bunicii ... galuscute facute cu lingurita.

Daca aveti aparatul de ras mere, aluatul se pune in cuva si prin miscari de du-te-vino nokedli vor cadea direct in apa. Aparatul se pune direct pe marginea vasului in care fierbe apa. Se fierb 3-4 minute apoi se scurg.

In cratita in care au fiert se pune uleiul si sa incalzeste apoi se adauga nokedli peste uleiul infierbantat si se amesteca incet ca sa se acopere cu ulei bine de tot. Ajuta sa nu se lipeasca intre ei nokedli.
Se servesc simpli cu sos de iaurt si bacon, sau cu pesto si cascaval sau dupa dorinta dvs, sau ca si garnitura la tocanita de carne.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta impletita cu carnati

Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

Placinta impletita cu carnati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj