Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior.
Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja).
Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim.
*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați.
Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs.
Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc.
Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins.
Poftă bună!
Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de postEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj