Mamaliga Reciclata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mamaliga veche de 2 zile
  • resturi de friptura taiate cuburele
  • resturi de slaninuta
  • taiata cuburele
  • circa 50 gr parmesan
  • circa 70 gr mozzarella
  • 150 gr branza de vaci
  • 50 gr telemea de vaci
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare daca mai este cazul

Mod de preparare

Slanina o prajim putintel si o lasam deoparte, restul de friptura il taiem cuburele, branzeturile le dam pe razatoare.
Pregatim un vas termorezistent, punem pe fundul vasului, putin din slaninuta fripta si putintel din unsoarea lasata, apoi luam un bot de mamaliga si dam pe razatoarea de mere. Asezam intr-un strat in vasul pregatit.

Aduagam un strat de carne amestecata cu slaninuta si cu putina branzica dupa care acoperim cu un strat de mamaliga din nou. Peste mamaliga punem branza de vaca, intindem in strat uniform, apoi presaram putin parmesan si mozzarella precum si cateva linguri de smantanuta.

Acoperim cu un alt strat de mamaliga rasa, deasupra putin parmesan, telemea si smantana si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare, pentru circa 20 de minue sau pana e patrunsa bine de caldura. Servim ca atara, cu un plus de smantana si branza telemea

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.