Punem 3 l apa la fiert cu 1 lingura de sare (intr-o oala mai inalta). Cand apa fierbe adaugam 700 gr faina de malai in asa fel incat sa nu se disperseze prin oala, sa ramana intr-o gramajoara. Lasam focul mai incet avand in vedere ca apa totusi sa fiarba in clocote mai mici. Lasam sa fiarba timp de 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute stoarcem intr-un vas apa in asa fel incat sa ramana in oala circa 300 ml apa.
Apa stoarsa se numeste shir prin zona Bistritei, aceasta nu se arunca se pastreaza si o sa vedem de ce. Cu un facalet (sucitor) incepem sa frecam faina cu shirul ramas in oala. Treptat adaugam in jur de 900 ml - 1000 ml shir fierbinte la faina in oala si amestecam cu facaletul bine sa se omogenizeze mamaliga (daca e prea vartoasa mamaliga mai puteti adauga shir pana devine de consistenta mai moale).
Acum dupa ce am frecat cum scrie la carte mamaliga si ne-au trecut toate naduselile luam oala si o punem pe foc mare unde o lasam pana incepe sa pufaie de 3-4 ori. Dupa ce a pufait din rasputeri, luam oala si rasturnam continutul ei pe o farfurie sau pe un fund de lemn. Aceasta mamaliga este mai vartoasa si dupa parerea mea, mai gustoasa decat mamaliga clasica pe care o preparam inainte.
Pofta Buna! ! ! !
Am ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :) Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta...
Tarta cu ciuperciO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura