Garnitura de Orez cu Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana (capacitate 250 ml) orez Arborio
  • -2 linguri (+1 lingura pentru sotat) ulei de masline
  • -1 cana vin alb sec
  • -1 cana bulion de pui sau de vita
  • -sare
  • -1 pachet de legume congelate, dupa preferinta
  • ( fierte, conform instructiunilor de pe pachet si scurse, sau sotate in 1 lingura ulei)

Mod de preparare

Incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez. Adaugati apoi 1 cana de bulion cald, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecan ocazional, 10-15 min sau pana ce lichidul este din nou absorbit, iar mijlocul bobului de orez este inca tare. Sarati dupa gust.

Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate.

Serviti ca garnitura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.