Cum se Fierbe Orezul

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -orez
  • -apa
  • -sare

Mod de preparare

1/ Adaugati orezul in apa
Puneti intr-o cratita mai mare 1 ¾ parti apa, 1 parte orez si o cantitate mica de sare.
Daca reteta cere, spalati inainte orezul si scurgeti-l.

2/ Acoperiti si fierbeti
Aduceti apa la fierbere, la foc mare; amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul spre minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si apa absorbita. Stingeti focul.

3/ Infoiati orezul
Lasati orezul sa stea in cratita acoperita 5- 10 min, apoi infoiati boabele cu o furculita, inainte de servira (treceti cu dintii unei furculita prin masa de orez, de cateva ori).

4/ Fierberea altor tipuri de orez
Functie de tipul orezului folosit, cantitatea de apa si timpul de fierbere se schimba, astfel:
-pentru orezul cu bob mediu, folositi 1 ½ apa la 1 parte orez;

-pentru orezul maroniu, folositi 2 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 45- 60 min;
-pentru orez salbatic, folositi 3 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 60 min.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.