Crema de Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg ciuperci feliate
  • -1- 2 linguri ulei de masline
  • -100 ml vin alb
  • -2 cartofi, curatati de coaja si taiati in felii mari
  • -1 ceapa, curatata si taiata in doua
  • -1 morcov mare, curatat si taiat in doua pe lungime
  • -2-3 frunze de dafin
  • -2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -100 ml smantana
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea.
Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul.

Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, acesta pastrandu-si textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti calda, dar este la fel de buna si rece.
Este o crema de ciuperci ce o puteti servi pe paine proaspata (paine prajita), cu crackers; folosi ca garnitura ori dip la legume, cartofi copti in cuptor, etc.

Se prepara rapid si cu ea se pot umple rosii sau se poate folosi ca umplutura pentru pateuri, rulade, etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj