Ciuperci Aromate in Crusta

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • -500 g ciuperci champignion, mai mici
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -3 catei de usturoi zdrobiti
  • -250 g cascaval
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Curatati ciupercile, pastrand codita atasata la palarie si asezati-le intr-un singur strat in 2 vase termorezistente / vase de lut / vase yena (daca ciupercile nu sunt mici feliati-le in 2 sau 4 bucati).
Stropiti-le cu ulei de masline si amestecati usor, apoi condimentati cu sare si piper.
Presarati usturoiul zdrobit si omogenizati.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade.
Intre timp, taiati cascavalul in fasii subtiri (puteti folosi cutitul pentru curatat legume).
Scoateti tava din cuptor, acoperiti ciupercile cu un strat generos de cascaval si dati din nou la cuptor pentru inca 5-10 min sau pana ce cascavalul este topit si frumos aurit.

Serviti simplu, cat este cald, presarat cu patrunjel verde sau ca garnitura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.