Cartofi Umpluti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 cartofi, aproximativ de aceeasi marime
  • -2 linguri orez, fiert si scurs
  • -4- 5 ciuperci feliate
  • -100 g unt
  • -100 ml smantana grasa
  • -1 lingurita patrunjel verde, tocat marunt
  • -2- 3 linguri parmezan sau cascaval ras
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta.
Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit. Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor. Presarati parmezanul sau cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat sunt calzi alaturi de o salata.
Se pot servi si ca garnitura.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...