Cartofi Prajiti, cu Zahar si Scortisoara (Yams French Fries)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi de tip yams (coaja portocalie, miez portocaliu) ulei pentru prajit
  • 1/2 lingurita zahar pudra
  • praf de scortisoara
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartoful se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi pai. Uleiul se incalzeste si cand este fierbinte se adauga cartofii gata pregatiti. Se prajesc normal, exact ca si cei albi la culoare. Intre timp se amesteca sarea cu zaharul si scortisoara.

Cand cartofii sant gata (se prajesc mult mai repede decat cei normali) se scot pe un servetel absorbant sa se scurga de grasime dupa care se aseaza pe un platou sau farfurie si se pudreaza cu amestecul de sare/zahar/scortisoara.

Se poate consuma cu castraveti murati sau se pot consuma langa un sandwich cu sunca si branza, care dupa asamblare se prajeste in foarte putin ou.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci