Curatati cartofii, taiati-i cubulete mai mari, puneti-i la fiert in apa cu sare, apoi scurgeti-i.
Intre timp pregatiti pudra de garam masala:Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica.
Pregatiti sosul, astfel: prajiti in ulei incins, circa 1 min, amestecand continuu cu o lingura de lemn, semintele de ceapa nigella, cuminul ( se poate inlocui cu susan) si praful de garam masala. Adaugati apoi, ghimbirul ras, praful de curry, untul si continuati prajirea la foc moderat, inca 2 min.
Turnati sosul cald peste cartofii atunci scursi si omogenizati prin scuturarea vasului, potriviti de sare. Serviti calzi, langa friptura, chiftele, snitele, carnati prajiti etc., alaturi de o salata de sezon sau muratura.
O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta....
Salata cu burata, mozzarella si rosiiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj