Cartofi cu Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -½ kg cartofi
  • -1 sfecla rosie mai mica (cca 150 g)
  • -1 morcov
  • -3- 4 catei usturoi
  • -6 linguri ulei
  • -½ lingurita cimbru uscat
  • -½ lingurita curry
  • -3 lingurite rase de scortisoara
  • -1 lingurita paprika dulce
  • -sare grunjoasa
  • -piper, proaspat macinat
  • -patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit

Mod de preparare

Curatati legumele si taiati, cartofii si sfecla rosie in cuburi mai mari, morcovii rondele, iar usturoiul felii.
Adaugati-le intr-un vas cu ulei incins, impreuna cu cimbru, curry, scortisoara, paprika dulce si putina sare grunjoasa.

Caliti si amestecati pana se omogenizeaza si se combina culorile si aromele. Dati focul spre mic si lasati acoperit circa 20 min sau pana ce acestea sunt facute, amestecand ocazional si avand grija sa nu se zdrobeasca legumele.

Spre sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Serviti cat este cald presarat cu patrunjel verde, fie simplu, fie ca garnitura langa preparate cu carne.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa