Cartofi Copti de Doua Ori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • 100 g Kaiser sau bacon (optional)
  • 200 g smantana
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 felii branza Cedar (sau echivalentul lor in cascaval razuit)
  • 4-5 linguri de praz verde sau ceapa verde maruntite (eu am pus praz)

Mod de preparare

Se spala cartofii si se coc in coaja, in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aproximativ o ora.

Kaiserul sau baconul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie. Se scurge de grasime.

Dupa ce s-au copt, se scot cartofii din cuptor si se taie in jumatate. Cu o lingurita, se scoate miezul cu grija, evitand sa se rupa coaja. Adaugam peste miezul cartofilor smantana, laptele, untul, piperul, sarea si amestecam bine. Apoi punem 3/4 din bacon (daca se foloseste) si 3/4 din verdeata, amestecand usor.

Cu aceasta compozitie se umplu cojile de cartofi. Se pune felia de branza cedar peste cartofi si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot si se presara cu baconul/kaiserul ramas si cu verdeata.

Se servesc calzi. (Eu nu am folosit Kaiser sau bacon, pentru ca-mi plac si fara carne.)

Din 5 cartofi copti, am umplut 8 jumatati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle cu legume si carnaciori

Chifle cu legume si carnaciori
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj