Cartofi Copti de Doua Ori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • 100 g Kaiser sau bacon (optional)
  • 200 g smantana
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 felii branza Cedar (sau echivalentul lor in cascaval razuit)
  • 4-5 linguri de praz verde sau ceapa verde maruntite (eu am pus praz)

Mod de preparare

Se spala cartofii si se coc in coaja, in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aproximativ o ora.

Kaiserul sau baconul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie. Se scurge de grasime.

Dupa ce s-au copt, se scot cartofii din cuptor si se taie in jumatate. Cu o lingurita, se scoate miezul cu grija, evitand sa se rupa coaja. Adaugam peste miezul cartofilor smantana, laptele, untul, piperul, sarea si amestecam bine. Apoi punem 3/4 din bacon (daca se foloseste) si 3/4 din verdeata, amestecand usor.

Cu aceasta compozitie se umplu cojile de cartofi. Se pune felia de branza cedar peste cartofi si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot si se presara cu baconul/kaiserul ramas si cu verdeata.

Se servesc calzi. (Eu nu am folosit Kaiser sau bacon, pentru ca-mi plac si fara carne.)

Din 5 cartofi copti, am umplut 8 jumatati.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...