Cartofi Copti cu Branza si Ciuperci la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2-4 cartofi, de marime medie
  • -ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
  • -1 ½ linguri parmezan, ras
  • -1 lingurita sare
  • -2-3 linguri unt, topit
  • -2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
  • -4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.

Despartiti apoi cu grija feliile, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.

Asezati cartofii intr-un vas termorezistent.

Presarati cu sare si stropiti cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 50 min, la 200 grade.

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita), iar cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, simpli, langa o salata de legume sau ca garnitura.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura