Cartofi Copti cu Branza si Ciuperci la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2-4 cartofi, de marime medie
  • -ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
  • -1 ½ linguri parmezan, ras
  • -1 lingurita sare
  • -2-3 linguri unt, topit
  • -2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
  • -4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.

Despartiti apoi cu grija feliile, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.

Asezati cartofii intr-un vas termorezistent.

Presarati cu sare si stropiti cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 50 min, la 200 grade.

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita), iar cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, simpli, langa o salata de legume sau ca garnitura.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

ingredient secret Deoarece îmi plac provocările, am pregătit ceva bunuț cu ajutorul ingredientului secret: CACAO....

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.