Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata muschiulet de porc
  • 800 g amestec mexican
  • 8 foi de placinta
  • cimbru uscat
  • unt topit
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • faina
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor pana cand acesta este bine facut si frumos rumenit.Scoatem si lasam sa se racoreasca.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.Punem apa ,sare si putin ulei intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele congelate .Tinem pe foc circa 10 min dupa care scurgem bine de apa si lasam legumele sa se racoreasca si ele.
Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindem rand pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt si asezam apoi una peste alta cele 8 foi.
Impartim legumele in doua.Asezam uniform jumatate din cantitatea de legume într-un strat subtire, lăsând marginile foii de placinta libere.Asezam muschiuletul de porc in mijlocul foii , adaugam peste acesta si restul de legume si apoi rulam.Pliam marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Asezam rulada într-o tavă tapetata cu hartie pergament astfel incat foile pliate sa fie dedesubt.


Ungem rulada cu galbenusul bătut si presaram seminte de susan.

Dam la cuptor si lasam ca rulada sa se rumeneasca frumos.
Lasam la racit si apoi taiem felii de aproximativ 3-5 cm .
Servim alaturi de o garnitura,un sos .............dupa gust!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

Tiramisu reţetă originală Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj