Rulada de Pui, Marca Vlad Zografi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri piept de pui
  • 8 felii de jambon dArdenne (se poate folosi bacon)
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri de vin alb
  • 4 foi de dafin
  • sare si piper

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 200 c. Pieptii de pui se invelesc strans in cate doua felii de bacon (jambon) fiecare. Ciupercile se curata, se spala se taie in 2 sau 3 daca sant mai mari sau raman intregi daca sant mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Se iau 4 bucati de hartie de copt suficient de mare incat sa putem rula in ea cate o portie de rulada.
Deci, una bucata hartie de copt se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu (daca nu sunteti sensibile si nu va deranjeaza idea de a atinge mancarea de folia de aluminiu la temperaturi ridicate atunci puteti lasa hartia de copt pe dinafara), peste ea se aseaza un sfert din ciuperci, un sfert din cantitatea de ceapa tocata marunt, foaia de dafin (eu nu am folosit) se stropeste cu o lingura de vin, se sareaza si se pipereaza dupa gust si deasupra se aranjeaza rulada de piept de pui infasurata in jambon (bacon).

Se inchide pachetul de hartie prin rulare apoi se ruleaza in folia de aluminiu si se aseaza in tava. Se repeta procedura pentru toate 4 portile. In plus de reteta eu am mai tocat si prajit cateva bucatele de bacon pe care le-am aranjat deasupra ciupercilor.

Am introdus tava la cuptor si am copt aproximativ jumatate de ora. Se serveste alaturi de o salata de salata sau o salata de rosii cu ceapa sau garnitura de cartofi prajiti la cuptor.

Nota ... Zilele trecute frunzaream cartea "intelectuali la cratita" si mi-a venit pofta de o rulada pe care am vazut-o mai demult acolo, scrisa de dramaturgul Vlad Zografi, care a fost unul dintre multii intervievati.

Deci, am copiat reteta in minte si cum nu aveam in casa unele ingrediente m-am simtit libera sa aleg altceva (de altfel chiar dramaturgul spune printre altele.. ""dar puteti incerca si cu bacon Peace, cinstit""..... deci am inlocuit iambonul cu baconul.

Mancarea rezultata este delicioasa, putin cam grasa dar asta ii da savoare. a fost un succes la masa de azi. Deci pentru dramaturgul v. z. numai laude pentru reteta si multumiri pentru ca a impartasit cu noi amintiri frumoase pe langa reteta asta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.