Prepelite Provensale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 prepelite
  • 1 ceapa mare
  • 4-6 dovlecei
  • 4-6 rosii cocktail
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de miere de cimbru
  • 2-3 fire de cimbru proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 dl de vin alb demisec
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie. Asezam prepelitele cat sa se rumeneasca pe fiecare parte.

Taiam ceapa si usturoiul marunt. Rosiile se taie in doua, dovleceii in batonase nu foarte subtiri.

Scoatem prepelitele din tigaie, iar in uleiul ramas depunem ceapa si usturoiul.

Se amesteca bine cat ceapa este inmuiata, se adauga dovleceii. Lasam pe foc cam 3-4 minute cat sa fie patrunsi fara sa-si schimbe culoarea.

Punem mierea, saram si piperam dupa gust. Amestecam si adaugam rosiile.

Taiam pe lung in doua prepelitele care au fost in prealabil asezonate si le asezam deasupra legumelor.

Varsam vinul peste tot si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade c cam 10-15 minute.
La mijlocul timpului de preparare, umezim abundent carnea cu sosul.

Servim.

Garnitura poate fi: cartofi, mamaliga, cus-cus

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa