Prepelite Provensale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 prepelite
  • 1 ceapa mare
  • 4-6 dovlecei
  • 4-6 rosii cocktail
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de miere de cimbru
  • 2-3 fire de cimbru proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 dl de vin alb demisec
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie. Asezam prepelitele cat sa se rumeneasca pe fiecare parte.

Taiam ceapa si usturoiul marunt. Rosiile se taie in doua, dovleceii in batonase nu foarte subtiri.

Scoatem prepelitele din tigaie, iar in uleiul ramas depunem ceapa si usturoiul.

Se amesteca bine cat ceapa este inmuiata, se adauga dovleceii. Lasam pe foc cam 3-4 minute cat sa fie patrunsi fara sa-si schimbe culoarea.

Punem mierea, saram si piperam dupa gust. Amestecam si adaugam rosiile.

Taiam pe lung in doua prepelitele care au fost in prealabil asezonate si le asezam deasupra legumelor.

Varsam vinul peste tot si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade c cam 10-15 minute.
La mijlocul timpului de preparare, umezim abundent carnea cu sosul.

Servim.

Garnitura poate fi: cartofi, mamaliga, cus-cus

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi crocante cu sirop

,,aluaturi de casa,,   Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

Desert gogosi crocante cu sirop
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj