Prepelite Provensale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 prepelite
  • 1 ceapa mare
  • 4-6 dovlecei
  • 4-6 rosii cocktail
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de miere de cimbru
  • 2-3 fire de cimbru proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 dl de vin alb demisec
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie. Asezam prepelitele cat sa se rumeneasca pe fiecare parte.

Taiam ceapa si usturoiul marunt. Rosiile se taie in doua, dovleceii in batonase nu foarte subtiri.

Scoatem prepelitele din tigaie, iar in uleiul ramas depunem ceapa si usturoiul.

Se amesteca bine cat ceapa este inmuiata, se adauga dovleceii. Lasam pe foc cam 3-4 minute cat sa fie patrunsi fara sa-si schimbe culoarea.

Punem mierea, saram si piperam dupa gust. Amestecam si adaugam rosiile.

Taiam pe lung in doua prepelitele care au fost in prealabil asezonate si le asezam deasupra legumelor.

Varsam vinul peste tot si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade c cam 10-15 minute.
La mijlocul timpului de preparare, umezim abundent carnea cu sosul.

Servim.

Garnitura poate fi: cartofi, mamaliga, cus-cus

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti